Ezt köszönhetjük Clara Zetkin-nek!

Március 8. - ezen a napon sok országban a figyelem középpontjában a nők vannak. Napjainkban a nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk.

A nőnap ma virágos, kedveskedő, apró ajándékokkal megemlékező esemény. Ezzel szemben a nők egyenjogúságával kapcsolatos demonstratív nap volt eredendően, melynek gyökerei 1857-re tehetők.

Clara Zetkin hatása az Ön bevételeire

1899-től kezdődően Clara Zetkin a nők egyenjogúságának egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát. Többek közt az ő munkásságának köszönhetően 1909-ben az Egyesült Államokban tartották meg az első nemzeti nőnapot.

1917. március 8-án már Oroszországban is nők tüntettek kenyérért és békéért. Négy nappal később II. Miklós cár lemondott, s polgári kormány alakult, mely szavazójogot biztosított a nőknek. Ezzel vált véglegessé a nőnap dátuma is, mely a világ legtöbb országában március 8-a. A nemzetközi nőnapot 1977 óta az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. Ezzel létrejött a nap, melynek középpontjában világszerte a nők kerültek.

Munkatársainkkal mi is próbálunk hozzátenni ehhez a kezdeményezéshez. Szakértő figyelemmel összeválogattunk pár figyelmességeket, szemnek és szívnek kedves apró ajándékokat, melyekkel méltó módon köszönthetjük mi is és Önök is a NŐKET!

Pillantson bele, mit ajánlunk erre az alkalomra!

BERNS - Egyedi ékszerek, kiegészítők és exkluzív ajándéktárgyak - CRYSTALS FROM SWAROVSKI

Kiemelt híreink

Híreink